Ediția pilot TSBR

Au trecut mai bine de unsprezece luni de când am început proiectul de traducere a Noului Testament. Cu aproximativ trei săptămâni în urmă, am finalizat traducerea Evangheliei după Matei și, cu aceasta, am traduse 11 cărți din 27. Procentual, luând în calcul doar cărțile finalizate, am tradus 42% din Noul Testament. Așa cum am anticipat atunci când am început, proiectul va dura în jur de 2 ani. După ce voi încheia traducerea, voi mai avea de lucru la introducerea referințelor biblice, probabil alte 2-3 luni.

 Între timp, am publicat cu Societatea Biblică Română din Oradea o ediție pilot care conține 3 din cele 11 cărți finalizate. Eu le trimisesem 4 cărți (Marcu, Faptele Apostolilor, Galateni și 1 Ioan) dar, din lipsă de timp pentru revizuirea materialului așa încât ediția pilot să apară înainte de Conferința pastorală de la Sovata, SBRO a inclus în broșură doar trei cărți. Este bine și așa, cu toate că era important ca și Faptele Apostolilor să fi fost inclusă, întrucât este o carte de căpătâi a Noului Testament pentru teologia penticostală.

 Editia pilot SBRO 

Emanuel Conțac a făcut deja o prezentare sumară, dar echilibrată, a acestei ediții pilot pe blogul lui (vaisamar.wordpress.com), chiar înainte ca eu să o fi văzut tipărită (la mine a ajuns doar la începutul lunii noiembrie). Cu privire la câteva obiecțiuni ridicate de colegul Emanuel Conțac, am răspuns deja pe blogul lui. În general, sunt mulțumit de grafica ediției pilot, cu o excepție: textul notelor de subsol trebuia imprimat cu un font mai măricel, întrucât este greu de citit.

 În rest, calificativele pentru traducere le veți da dumneavoastră, cititorii. Celor care au primit broșura și apucă să vadă și această postare, le adresez rugămintea de a citi din ediția pilot atât cât să vă formați o opinie, ca apoi să completați chestionarul inclus și să-l trimiteți la SBRO, pe adresa indicată în chestionar. În cazul în care nu aveți timp să umblați la poștă, puteți face o fotografie chestionarului completat și să o trimiteți  la SBRO, prin SMS sau email (0753 050 005, office@sbro.ro). Este foarte important să primim feedback de la cât mai multe persoane, așa încât să ne formăm o opinie cu privire la ce așteaptă publicul cititor.

Vă mulțumesc!

 

Publicitate

Despre traducerenoultestament

pasionat de textul biblic
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s