About

Despre mine …

Sunt John Fleter Tipei, cadru didactic la Institutul Teologic Penticostal din București (ITPB), cu specializarea Limba Greacă și Exegeza Noului Testament. Predau la ITPB de 22 de ani.

Împreună cu Rodica, soția mea de peste 38 de ani, avem 5 copii: Ramona, Rebecca, Ruth Rocsana, Raymond și Ronella. Suntem bunicii a cinci nepoți și nepoțele, ființe adorabile care ne înveselesc viața.

Activitatea didactică și cercetarea în domeniul Noului Testament sunt pasiunile vieții mele. Viața m-a condus uneori prin perioade relativ lungi în care nu mi-am putut urma pe deplin pasiunile. Dacă Dumnezeu mă va hărui cu viață și sănătate, voi încerca să recuperez acum, în pragul pensionării, ceea ce nu am reușit să fac în anii de până acum. Pentru cei interesați de CV-ul meu și Lista de lucrări, le puteți găsi aici și aici.

Despre blog …

Scopul primar al acestui blog nu este acela de a disemina informații sau de a-mi publica rezultatele cerecetării mele. L-am deschis pentru mine însumi, ca instrument de comunicare cu profesioniști (sau profesioniști în devenire) care manifestă preocupare pentru traducerea Noului Testament în limba română din limba greacă. Este proiectul de care doresc să mă ocup în următorii ani și care, cu siguranță, mă va sili să mă consult cu cei care pot să-și exprime opinii avizate în acest domeniu de cercetare.

Fiind un blog personal, specializat pe un domeniu restrâns, îmi rezerv dreptul de a nu accepta comentariile care nu aduc o contribuție pozitivă la dialogul pe care-l voi iniția ori de câte ori va fi cazul. Participarea prin comentarii la dialog nu este un drept al oricărui cititor, ci un privilegiu pentru cei care pot fi de folos demersului care stă în spatele acestui blog.

Publicitate